Prihlásenie  |  Registrácia

Nevyhnutnosti pre ekologickejšiu cukrársku prevádzku

 

 

Cukrárska prevádzka je plná jednorazových pomôcok, ale to neznamená, že musíte trápiť týmto odpadom prírodu. Máme pre vás tipy a alternatívy pre ekologickejší prístup k cukrárskej výrobe.

 

 

 

Ekologickejšia výroba cukroviniek a zákuskov

 

 

Vymeňte klasické plastové a ťažko recyklovateľné materiály za ich ľahšie odbúrateľné varianty. V našom sortimente nájdete napríklad cukrárske vrecká, ale aj pasírovacie plátna, nepremastiteľné papiere a prírezy z ekologických materiálov. Pri práci vám poslúži úplne rovnako dobre ako ich konvenčná verzia, ale namiesto toho, aby po splnení úlohy zaťažovali planétu, je možné ich ľahko biologicky odbúrať. Ekologickú variantu máme aj pre jednorazové rukavice, vyskúšajte ich.

 

Akonáhle budú dobroty hotové, môžete ich poslať na cestu v našich krabičkách. Skvele v nich vyzerá pečivo, svadobné koláčiky i rezy.

 

Ekologickejšie upratovanie

Upratovanie človeka síce nebaví, ale bez neho sa žiadne kúzlenie v kuchyni nezaobíde. My máme však ekologické alternatívy aj pre túto časť práce. Pomôžu vám kompostovateľné utierky, ale aj bio vrecia. Obzvlášť konvenčné plastové vrecia bývajú často problém, pretože ich zmes odpadkov znečisťuje a nemožno ich potom ľahko recyklovať. Naše bio rozložiteľné vrecia tento problém riešia.

 

Ďalšie tipy pre ekologickejšiu prevádzku

 

Zatiaľ neexistujú kompostovateľné ekvivalenty pre všetky nevyhnutné pomôcky. To však neznamená, že musíte bezhlavo využívať jednorazové ropné produkty. Tam, kde je to možné, siahnite po znovupoužiteľných umývateľných výrobkoch, aby ste minimalizovali odpad. Zároveň sa snažte čo najdôkladnejšie odpad triediť. Pred vyhodením plastových obalov ich najskôr umyte, aby ste uľahčili ich recykláciu. Z papierov zase nezabudnite odstrániť pásky, fólie a etikety obsahujúce lepidlo alebo povoskovanie. Čo sa týka biodegradabilných materiálov, tie do kontajnerov na recyklovateľný odpad nepatria. Nezabudnite preto vždy skontrolovať označenie na obaloch, aby ste s istotou vedeli, čo kam vyhadzovať.