Prihlásenie  |  Registrácia

Materiály a chlad

Materiály gastroobalov na teplé jedlá v chladné dni

S príchodom chladného počasia sa prevoz teplého jedla komplikuje. Rozdiel teplôt medzi pokrmami a okolitým prostredím sa prehlbuje, čo môže mať za následok, že si zákazník nevychutná svoje jedlo v patričnej kvalite. Čo s tým? Dbajte na obalový materiál!

Nejlepšie materiály sú tie, ktoré…

Na prevoz teplých jedál voľte materiály, ktoré sú pre ne explicitne vhodné. Všeobecne sa dá povedať, že ide o cukrovú trstinu, eco papier, drevenú dyhu a palmový list. Vhodný materiál neprepúšťa, nepremasťuje sa, ale súčasne zabraňuje zvlhnutiu pokrmu zrážajúce sa parou. Pokiaľ možno, vyhnite sa pri dlhšom prevoze plastovému a bioplastovému viečku. Tento kúsok sa často vyrába v tenkom spracovaní, a tak horšie udržujú teplotu.

 

Na prevoz teplých jedál sa naopak skvele hodia viečka z bio papiera, a to obzvlášť v prípade tekutých konzistencií, pretože v kombinácii s ekologickými miskami na polievky skvele tesnia. 

Jedlá s pevnou konzistenciou môžete umiestniť buď do boxov z bio papiera, alebo menu boxov z cukrovej trstiny. Oba materiály skvele fungujú s vyššími teplotami bez toho, aby akokoľvek degradovali kvalitu vašich delikates. Na jedlá s omáčkami nie sú ideálne, kvôli riziku prípadného uvoľnenia viečka. Nikdy neviete, ako bude kuriér alebo sám zákazník s objednávkou cestou nakladať, preto odporúčame polievky a omáčky baliť separátne do vyššie spomínaných misiek s tesniacim viečkom.

Termobox – pomocník na nezaplatenie

Hoci zvolíte správny gastroobal, úniku teploty nezabránite. Pokiaľ teda riešite prevoz jedla, rozhodne si kúpte termobox. Izoluje krabičky s jedlom od vonkajšieho chladu a predĺži dobu, po ktorej zostanú teplá. V našom e-shope nájdete termoboxy rôznych veľkostí, a to vrátane extra termoboxu na pizzu.

Chcete krabičky a misky s vlastným logom?

Ponúkame tiež možnosť potlače objednaných gastroobalov. Preto sa na nás nebojte obrátiť a radi pre vás vyrobíme ekologické krabičky na jedlo s vašim logom alebo iným motívom, ktorý si sami vyberiete.